Biolog till Laxodling

Smögenlax startar nu ett förprojekt för en kommersiell landbaserad RAS laxodling i Kungshamn. Smögenlax och Renahav bygger nu – tillsammans med världsledande forskare hos Göteborgs Universitet – en forsknings- och utvecklingsanläggning för odling av laxfiskar, där olika systematiska tester kommer att ske. Smögenlax dotterbolag Renahav verkar i mitten av Sveriges ledande seafood-industrier. Vi renar industriernas processvatten från näringsämnen, som tillsammans med andra organiska rester går till vårt biogasverk. Kravgodkänd gödning levereras till det lokala jordbruket och biogasen ersätter fossil gasol hos Orkla. Konkret cirkulär ekonomi.

Dina arbetsuppgifter

Fiskodling på land med hög cirkuleringsgrad av vatten, RAS, innebär både en avancerad teknik men framför allt flera komplexa biologiska processer. Processer som måste bemästras varje dag, vilket gör arbetet omväxlande. Arbetet innebär allt ifrån uppstart av olika filtersystem, driftövervakning, systematisk uppföljning och optimering för rätt vattenkvalitets och biologiska förutsättningar för friska och välmående fiskar till utveckling och underhåll av våra processer. I arbetet ingår provtagning, analyser och systematisk bearbetning och utvärdering av resultaten. Arbetet kommer att göras i samverkan med forskare men också i samarbete med och support av Renahavs driftstekniker i olika tekniska frågor och driften i Renahav och Smögenlax.

Vi erbjuder dig:
Ett intressant arbete med trevliga, professionella kollegor i ett hållbart företag som utvecklar konkret teknik och produkter för en hållbar framtid. Möjlighet till kompetenshöjning genom samverkan med dina erfarna kollegor internt och med forskarna på Göteborgs Universitet.

Vem är du?
Du har en högskoleutbildning inom biologi eller liknande och är hungrig på att arbeta med och lära dig om landbaserad recirkulerande fiskodlingars olika biologiska processer, fiskvälfärd och hälsa samt förstå tekniska system. Du är flexibel i dina arbetstider, då vi ofta får anpassa oss efter fiskens och de biologiska filtrens välmående. Dessutom är du systematisk och har en ådra för att förstå och styra processer. Du är organiserad och ordningsam, har god datorvana och kan designa standardiserade provtagningsprotokoll och analysera prover från våra system (enligt SOP) samt analysera och tolka resultaten. Du är ansvarstagande, initiativrik, och självgående men också en positiv lagspelare, som är bra på att samarbeta. Du gillar att tänka nytt, se nya möjligheter och utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Är inte rädd för att hugga i när det behövs och sätter alltid säkerheten först.
Erfarenhet från liknande ansvar inom fiskodling är meriterande.
Tjänsten förutsätter körkort samt att du behärskar svenska och/eller engelska i tal och skrift.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Claes Lundberg på 0706-939290 eller Joel Oresten på 0765-699205.
Skicka in ditt cv till jobb@smogenlax.se